Orice ține de intimitate este trimis aproape automat în zona subiectelor tabu. Nu vorbim despre menstruație, nu vorbim despre problemele genitale… pentru că “este rușinos”. Sună absurd, având în vedere secolul în care trăim și afluxul permanent de informații cu care suntem bombardate zilnic. Dincolo de orice, confortul fizic de orice natură și, implicit, cel psihic, ar trebui să conteze mai mult decât orice soi de pudibonderie.
Uscăciunea vaginală, de exemplu, este o problemă intimă cu un impact major asupra calității vieții oricărei femei. Aceasta poate fi însoțită de simptome precum senzația de uscăciune, arsură, mâncărime și durere în vagin și în zona genitală externă. Deși uscăciunea vaginală apare la 45% dintre femeile aflate la menopauză1, ea afectează și femeile mai tinere.
Este important de știut că această problemă poate apărea în viața oricărei femei și este adesea cauzată de o scădere a producției de estrogen sau de alte dezechilibre hormonale. Acestea pot apărea după naștere, în timpul alăptării, la menopauză, după o intervenție chirurgicală sau din cauza tratamentului anti-hormonal al cancerului de sân. Cu toate acestea, există și alți factori non-hormonali, care pot favoriza apariția uscăciunii vaginale, inclusiv fumatul, stresul, bolile precum diabetul și anumite medicamente.
Pentru a le oferi femeilor opțiuni de tratament non-hormonale și pentru a atenua simptomele uscăciunii vaginale, au fost create următoarele produse:
Află detalii și mai multe informații pe: www.vagisan.ro